Proserv sikrer multi-million Repsol kontrakt

Proserv sikrer multi-million Repsol kontrakt

Posted: April 16, 2018

Proserv har sikret seg en kontrakt med Repsol på 45 millioner norske kroner for å oppgradere og levere nytt subsea kontrollsystem til Repsol for Yme-feltet i Nordsjøen.

Proserv skal i første omgang oppgradere det eksisterende subsea kontrollsystemet på feltet. Ved å bruke Proserv’s unike teknologi og ekspertise er målet at eksisterende utstyr vil få en forlenget levetid langt utover opprinnelig plan, uten at det går på bekostning av funksjonaliteten.

Henrik Johnson som er Region President for Proserv i Skandinavia sier følgende «Dette er en betydelig seier for teamet vårt, som en solid leverandør av teknisk løsninger og tjenester av høyeste kvalitet»

Proserv ser nå en økt etterspørsel i markedet for vår «Augmented Control Technologies»(ACT) tilnærming hvor vi utfordrer industrien til å bli mer kostnadseffektive. Ved å jobbe i nært samarbeid med våre kunder klarer vi å finne den beste løsningen og teknologien sammen med våre ingeniører og serviceteam for å optimalisere ytelsen til systemet ut feltets levetid.

Selskapet understreker at de ikke ser denne kontrakten som et enkeltstående prosjekt, men starten på en tjeneste  hvor rollen er å tilby de beste tekniske løsningene og tjenester som maksimerer avkastningen til kunden  over hele feltets levetid. Proserv jobber i tillegg med å forbedre systemene for kundene ved å tenke innovativt og utvikle nye produkter som vil gi ytterligere optimalisering og avkastning fra feltene.

Proserv vil designe og produsere utstyret som skal stå både på plattformen og på havbunnen. Oppgraderingen og service av kontrollmodulene, bygging av subsea kontrollkabinettene og bygging av elektronikk vil bli utført av subsea kontrollekspertene i Trondheim og Stavanger. Kontrollmodulene vil bli utstyrt med Proserv’s prisbelønte Artemis 2G (A2G) elektronikk og kommunikasjonsplattform. Disse designes på en slik måte at de er mulig å integrere med eksisterende infrastruktur for å unngå kostbare ombygginger og foreldelse av utstyr.

– Revitaliseringen av Yme, hvor Repsol har kommet med en endret plan for utbygging og drift, er et skoleeksempel på hvordan Proservs måte å jobbe på kan forbedre påliteligheten til eksisterende utstyr og maksimere feltets levetid i samarbeid med kundene, sier Tore Erntsen som er Vice President for Subsea R&D hos Proserv.

Han legger til at det i de krevende tidene bransjen har vært igjennom så er det avgjørende å endre både måten man angriper utfordringer, men også hvordan man jobber som helhet.

– Det har aldri vært større behov for samarbeid enn det vi ser nå. Vi må i fellesskap tenke smartere når det gjelder bruk av teknologi og hvordan vi kan utnytte eksisterende løsninger og utstyr på en god måte.

De gjenværende utvinnbare ressursene i Yme-feltet er antatt å være om lag 65 millioner fat olje, og første olje fra feltet skal etter planen komme i første halvdel av 2020.

Proserv’s leveranser vil skje over en periode på to år, og den nye kontrakten bygger på et vellykket samarbeid med Statoil om oppgraderingen av kontrollsystemene for havbunnsinstallasjonene på Visund-feltet.

Get updated from anywhere

Subscribe to us and get more information